Baluri
Prin natura sa, scopul acestui tip de eveniment este unul caritabil, sau aniversar. El poate avea diverse tematici, dintre cele mai variate, la care sunt invitati sa "adere" toti participantii. Fara sa presupuna "rigoarea" cinei formale, are si el parte de o anumita "eticheta". Sunt invitate sa participe cat mai multe "personalitati", care, prin numele sonor pe care-l au, sa "gireze" evenimentul si sa-i ofere popularitate.

Invitatiile sunt fie transmise catre cei care au anuntat ca doresc sa sustina evenimentul cu donatiile lor, fie scoase la vanzare. Un astfel de eveniment poate include: prezentari de moda, momente artistice, discursuri de sustinere ale unor personalitati, etc.

Pentru domni, tinuta se incadreaza in stilul "black tie" sau "white tie", doamnele putand purta cu aceasta ocazie celebrele rochii de bal (in ceea ce priveste tinuta, sa nu uitam de variatiile pe care le poate oferi tematica balului). Menu-ul oferit impresioneaza cel mai adesea prin felurile exotice pregatite, de la fazan la fructe de mare in combinatii "neobisnuite", impletind cu adevarat maiestria bucatarilor adusi special pentru o astfel de ocazie. Tematicile pentru care se organizeaza sunt variate, cele mai des organizate fiind balurile caritabile, cele aniversare, dar si o varianta distincta a acestui tip de eveniment: balul de absolvire, caracterizat prin specificitatea sa unica: ocazia pe care o sarbatoreste: absolvirea.

VEZI SI: